Hasznos tudnivalók

Hasznos Tudnivalók:

1. A nyelviskolákban a tanítás különböző szinteken folyik. Az első nap megírt teszt alapján sorolják be a tanulót a megfelelő tudásszintű csoportba. Gyorsabb haladása esetén a későbbiekben lehetősége van magasabb csoportba lépni.

2. Valamennyi iskola ragaszkodik ahhoz, hogy a kint tartózkodás teljes időtartamára a tanuló biztosítást kössön. Erre lehetőség van irodánkban, ahol több biztosító ajánlatából a legkedvezőbb kiválasztható.

3. Ha bármilyen egészségügyi problémád van (allergia, speciális étrend,..), kérjük ezt jelentkezéskor közölni.

4. Amennyiben külön nem közöljük, az alsó korhatár 18 év.

5. Szinte valamennyi nyelviskolánál lehetőség van abszolút kezdők részvételére, mi ezt mégsem ajánljuk, két okból: egyrészt ha bármi gond vagy panasz van, nem tudod megértetni magad, másrészt sokkal hatékonyabb az „elrugaszkodás” egy adott szintről.

6. Sok esetben – különösen hosszabb kint tartózkodáskor – szükséges az adott ország vízumát beszerezni. Erről részletes tájékoztatót jelentkezéskor adunk.

7. Ajánljuk, hogy itthonról vigyél magaddal fényképet, erre szükség lehet a kinti közlekedési bérletek megváltásakor és a diákkártyához.

8. Családoknál történő elhelyezés esetén általános szabály, az előírtak betartása: pl. a telefont csak előzetes megbeszélés szerint lehet használni. Hívást a tanuló fogadhat, ennek gyakoriságát és időpontját viszont egyeztetni kell a vendéglátókkal. Szintén előzetes egyeztetést igényel a mosás és a vasalás. Vendég – hacsak a szállásadó ezt előzetesen nem engedélyezi – a szállásokra nem hívható. Ha – félpanziós ellátás esetén – a tanuló a vacsoráról elmarad, erről a családot időben tájékoztatnia kell. Szintén informálnod kell, ha a megbeszélt időpontnál később térsz haza,vagy az éjszakát nem otthon töltöd.

9. Családoknál történő étkezés esetén számolni kell azzal, hogy ezt a helyi szokások és ízek szerint biztosítják. Ha ez nem megfelelő, akkor tanácsoljuk a feltüntetett alternatív szálláslehetőségeket.

10. A tanuló által akár az iskolában, akár a szállásán okozott kárt köteles megtéríteni.

11. A lemondási feltételek az iskoláknál különbözőek.A nyelviskolák visszamondáskor különböző összegű lemondási díjat számolnak fel.Erről részletes felvilágosítást jelentkezéskor adunk.

12. A már megkezdett tanfolyam esetén a tanfolyam részvételi díja nem visszatéríthető.

13. Az ifjúsági nyelvi táborok kérik, hogy minden ruhaneműbe írd be a neved, esetleges elkeveredés esetén illetve mosásnál így tudják azonosítani.

14. A táboroknál szintén előírás, hogy a zsebpénzt készpénzben vigyék magukkal a diákok.

15. Ha egy gyerek nem tartja be a tábor által előírt szabályokat, nem viselkedik megfelelően, az iskola a tanulót hazaküldheti, és a már befizetett összeget nem téríti vissza.

16. A nyelviskolák alapvető érdeke, hogy tanulóik megelégedéssel távozzanak. Amennyiben mégsem vagy elégedett a kapott szolgáltatásokkal (oktatás, szállás, étkezés), úgy azt a helyszínen, a szolgáltatást biztosító nyelviskolánál kell bejelentened. Az iskola kötelessége az esetleges hibát korrigálni. Ha ezt nem tette meg, a helyszínen a nyelviskola által felvett jegyzőkönyvvel lehet a panaszt, az irodánkhoz benyújtani.

17. Amennyiben a kint hosszabbítani szeretnél és van rá lehetőség az iskolában és a szálláson is, úgy erről a nyelviskolát időben – általában az eredetileg tervezett időpont előtt 1 vagy 2 héttel –tájékoztatnod kell. Egyben meg kell győződnöd arról, hogy menetjegyed,biztosítási kötvényed módosítható-e, és a vízumod érvényes-e a tervezett időtartamra. Ha nem, akkor ezekről saját magadnak kell gondoskodnod.