Privát iskolák

Francia magániskola (Franciaország)

A középiskolai program előnyei:
- 100% anyanyelvi környezet
- helyi kultúra megismerése
- tapasztalatszerzés
- nyelvtudás fejlesztése
- önállóvá válás
- új, életre szóló barátságok köttetése

Az idegen nyelv megfelelő ismerete az életben való sikeredhez is szorosan hozzátartozik. Ha nincsenek külfölddel kapcsolatos terveid, a legtöbb szakma esetén akkor is nagyon fontos minimum egy, de inkább két idegen nyelven beszélni. Nem tudhatod, mit hoz számodra a jövő: előfordulhat, hogy külföldre szólít az élet, és akkor vitathatatlan az idegen nyelv jelentősége.

Ha szeretnél részt venni ezen a programon, a legfontosabb kritérium, hogy saját szándékból érezd, és mindent megtegyél a helyszínen, hogy jól érezd magad és beilleszkedj az iskolába.

Egyéb feltételek:
- itthoni interjú
- minimum 2 év francia nyelvtanulás
- jó tanulmányi eredmény

Korosztály: 16-18 év között (kivéve Rodezben 14-18 éveseknek)
Időtartam: negyedév, szemeszter, tanév

A francia oktatási rendszer eltér a miénktől, ugyanis a középiskola két részre osztható:
9-10. osztály „collége”
10-12. osztály „lycée”

Fontos!!!
Az iskola vezetősége dönti el, hogy a diák nyelvtudása és tanulmányi felkészültsége alapján melyik osztályba kerül.
Az itthoni iskoláddal le kell egyeztetned, hogy mit fogad el és milyen vizsgát kell itthon letenned.
A tanítás általában reggel 8-kor kezdődik és délután 5 vagy 6 óráig tart, közben 1 órás ebédszünettel.
Ha szeretnél valami speciális dolgot - pl: sport, hangszer, idegen nyelv,...- előre jelezni szükséges, hogy a legmegfelelőbb helyet tudják biztosítani.

Szállás:
- kollégiumban, hétközben bentlakásos, hétvégén és ünnepnapon helyi családoknál, teljes ellátással
Speciális étrendet, betegséget, és allergiát előre jelezni szükséges.

Jelentkezési határidő: március 31-ig augusztusi kezdéshez, október 31-ig januári kezdéshez

Helyszínek és árak:

1. Angers (Lycée Sainte Agnés)
Ez a város 270.000 lakosú és másfél óra vonatozásra van Párizstól. A gobelinkészítés fővárosa és egyben nemzetközi hírnevű kertészeti központ is. Kiváló tanulmányi eredményű iskola, 500 diák jár ide. A kollégiumban egy-vagy kétágyas szobák vannak, saját fürdőszobával. Konditerem, extra francia tanfolyam és tanácsadó áll a diákok rendelkezésére.
Extra szolgáltatás: konferenciaterem, színház, sportolási lehetőség, TV szoba, zongora.
Ára:
Negyedév (szeptember - december): 5.170 EUR
Szemeszter (szeptember - február, január - június): 6.850 EUR
Tanév (szeptember - június): 10.065 EUR

2. Cholet (Lycée Sainte Marie)
Kis város, mindössze 57.000 lakossal, az Atlanti-óceán és Párizs is könnyen megközelíthető vonattal. Az iskola 100 éves múltra tekint vissza az oktatás területén, szakterületei az irodalom, közgazdaságtan és a tudományok. 1100 diák jár ide, a kollégiumban 2-3 ágyas szobák vannak, közös fürdőszoba használattal.
Extra szolgáltatás: sportok, színjátszás, mozi és zene.
Ára:
Negyedév (szeptember - december): 5.515 EUR
Szemeszter (szeptember - február, január - június): 7.355 EUR
Tanév (szeptember - június): 11.035 EUR

3. Oloron Sainte Marie (Lycée Saint Joseph)
12.000 lakosú kisváros, közel található a spanyol határhoz. Közel van a Pireneus, mely jó síelési lehetőséget biztosít télen. Szakterületei az irodalom, közgazdaságtan és a tudományok. 285 diák jár az iskolába, a kollégiumban többágyas szobák és közös fürdőszoba van. Műszaki laboratórium, művészeti terem, számítógépterem, kémiai és biológiai laboratórium, könyvtár, tanulószoba, konditerem mászófallal áll a tanulók rendelkezésére.
Extra szolgáltatások: sportok, művészet, színjátszás, mozi, videó, zene, síelés, mászás.
Ára:
Tanév (szeptember - június): 9.080 EUR


4. Rodez (Lycée Louis QUERBES - Internat Saint Joseph)
Egy történelmi jelentőségű város, 45.000 lakossal és magas életszínvonallal. Az 1859-ben alapított katolikus egyházközösségből kinőtt iskola nagy hírnévre tett szert az oktatás területén, kiemelt tantárgyak a művészetek és tudományok. 1500 diák jár ide évente. A kollégiumban 2-4 ágyas szobák vannak, közös fürdőszoba használattal. Tudományos laboratórium, számítógépterem, tanulószoba, művészeti- és zeneterem, könyvtár, konditerem és sportpályák állnak a tanulók rendelkezésére.
Extra szolgáltatások: atlétika, kosárlabda, kézilabda, fitnesz, aikido, biciklizés.
Ára:
Negyedév (szeptember - december): 4.660 EUR
Szemeszter (szeptember - február, január - június): 6.040 EUR
Tanév (szeptember - június): 8.730 EUR


Egyéb költségek: utazás, biztosítás, extra szabadidős programok és kirándulások, plusz tanfolyam, költőpénz.

A megadott részvételi díjat a K&H Bank fizetés napján érvényes aktuális deviza eladási árfolyamán számoljuk át forintra. Ha az árat EUR-ban vagy GBP-ben adtuk meg, eldöntheted, hogy forintban vagy valutában szeretnéd-e kiegyenlíteni.

Hozzájárulok, hogy a nyelvtanfolyamkulfoldon.hu személyes adataimat direkt marketing szolgáltatás nyújtása céljából az Adatkezelési Tájékoztatóban meghatározott módon, időtartamban és mértékben kezelje és a checkbox bejelölésével önként és kifejezetten hozzájárulok ahhoz, hogy az általam megadott e-mail címre a nyelvtanfolyamkulfoldon.hu utazás témakörben direkt marketing szolgáltatást nyújtson (EDM). Jelen nyilatkozatom visszavonásig érvényes, hozzájárulásomat az Adatkezelési Tájékoztatóban foglaltaknak megfelelően bármikor ingyenesen visszavonhatom.
A weboldalon található ajánlatok nem minősülnek nyilvános ajánlattételnek.
A jelentkezés elküldésével nem jön létre utazási szerződés!
Ön megismerte és elfogadja az aktuális időszakban érvényes ált. szerz. feltételeket (ÁSZF) itt olvashatja.

Kiegészítő tájékoztató
A weboldalon szereplő, időközben aktualitását vesztett árakért, akciókért, helyesírási hibákért, illetve az árkalkulációs program esetleges hibáiért, a lemondott utazásokért, valamint a képekben, leírásokban fellelhető hibákért, eltérésekért a felelősséget nem vállaljuk.
Kizárólag a munkatársaink által visszaigazolt árak, adatok, leírások, képek tekintendők véglegesnek a szabad helyek függvényében! Az Ön által készített „ajánlatkérés” opcionális, nem számít véglegesnek.

Jelentkezését feldolgozzuk, lekérjük a szabad helyeket, az aktuális árakat, valamint a távozás és érkezés pontos időpontját, továbbá minden kötelező és nem kötelező illeték árát is ellenőrizzük.
Amint megérkezik/elkészül a visszaigazolás, azonnal értesíteni fogjuk Önt az elérhetőségeink egyikén, elsősorban emailben. Ezután elküldjük Önnek az aláírandó utazási szerződést és aláírandó dokumentumokat, és egyben megküldjük az átutaláshoz vagy befizetéshez szükséges árkalkulációt és a fizetési feltételeket is.
Az árak, időpontok és kötelező illetékek árváltozásának lehetősége fenntartva.
Az ár a repülőjegy, a kötelező illetékek árának, ellátások, valamint az indulási időpontok és helyszínek változásával is módosulhat. Ön, mint felhasználó értelmezte és elfogadta a fenti kiegészítő tájékoztatóban leírtakat, az űrlap elküldésével.

Köszönjük érdeklődését, hamarosan válaszolunk.